Auteurs:
Yvette Schoenmakers, Annelies Vanlandschoot & Winand Sitsen

Uitgever:
in: Secondant, #3/4, 2013 (CCV)

Jaar van publicatie:
2013

Duurzame samenwerking bij reeksen branden

Zelden pyromaan, meestal alleskunner

artikel in Secondant, #3/4, 2013

Een serie brandstichtingen in een gemeente of regio kan de gemoederen flink verhitten. Hoe kunnen politie, brandweer en hun veiligheidspartners slim samenwerken om de problematiek aan te pakken? In het artikel worden handreikingen gedaan op basis van vijf afstudeeronderzoeken van Recherchekundigen aan de Politieacademie, namelijk:

Graaf, R. de (2012). Seriematige brandstichting. Een onderzoek naar de opsporingsmogelijkheden naar daders van seriematige brandstichting in Nederland. Kernopgave WEO. Apeldoorn: Politieacademie.

Hol, D. (2010). Criminele carrières van herhaaldelijke brandstichters. Een onderzoek naar het verloop van de criminele carrières van herhaaldelijke brandstichters in de politieregio Brabant-Noord. Kernopgave WEO. Apeldoorn: Politieacademie.

Klinkhamer, B. (2011). Herkenning van seriematigheid bij brandstichting. Kernopgave WEO. Apeldoorn: Politieacademie.

Pronker, E.G. (2010). Verdachten onder vuur. Een onderzoek naar motieven van seriematige brandstichters. Kernopgave WEO. Apeldoorn: Politieacademie.

Wierda , H. (2010). Onderzoek naar de kenmerken en verhoren van brandstichters in Drenthe. Kernopgave WEO. Apeldoorn: Politieacademie.


download pdf

Auteurs:
Yvette Schoenmakers, Annelies Vanlandschoot & Winand Sitsen

Uitgever:
in: Secondant, #3/4, 2013 (CCV)

Jaar van publicatie:
2013